Organisatiecoaching

Wat heeft de organisatie nodig om haar eigen meetlat te realiseren? Wat helpt dan nu een stap verder daarin? Dat zijn cruciale vragen. In combinatie met eigenaarschap door medewerkers en het betrekken van meerdere niveaus in de organisatie, vormt zich organisatiecoaching.*

TerzijdeTerzake is inzetbaar voor:
  • persoonlijke ontwikkeling (waaronder individuele coaching);
  • teamontwikkeling;
  • ontwikkeling van leidinggevenden;
  • organisatieontwikkeling.
Eline heeft ons geholpen bij een ingewikkeld evaluatietraject. Van begin tot eind heeft Eline op empathische en kundige wijze gezorgd dat iedereen zich gehoord heeft gevoeld. Eline haar senioriteit bevat veel kennis en ervaring en dat samen met haar warme energie brengt veel vertrouwen in dit soort trajecten.
Anneroos Goudsmit, HRM manager Both ENDS
Eline mag ik al lange tijd rekenen tot een vertrouwde en integere samenwerkingspartner. Nog steeds kies ik in specifieke coachings- of ontwikkelvragen voor de inzet van Eline. Zij brengt namelijk een groot invoelingsvermogen gecombineerd met nuchterheid en directheid met zich mee wat een gouden combinatie is. Daarmee creëert ze inzicht bij groepen en individuele deelnemers die blijvend impact maken.
Martijn van den Breul, HR directeur Partou
Eline stelt zich op menselijk vlak gelijkwaardig op als coach en heeft mij geholpen mijn eigen vragen te stellen en daar antwoord op te vinden. Ik heb van haar geleerd om mijn eigen overtuigingen en patronen te herkennen, te doorgronden en te voelen. En het allerbelangrijkste is om vooral hiermee te oefenen en streng en toch teder naar mezelf te kijken en tevreden te zijn met kleine stapjes die voor mij een groot verschil hebben gemaakt: vertrouwen op eigen kracht!
Hakima El moukaddem, IND, accountadviseur HR
Eline denkt oplossingsgericht met je mee en kan zonder waardeoordeel scherp adviseren. Ze heeft ons niet alleen geholpen met het ontwikkelen van individuele collega's maar ook een grote bijdrage geleverd aan het borgen van ontwikkeling in onze organisatie.
Paul Jacobs, Manager HR VvAA
Eline beheerst als geen ander de balans tussen de groep zijn weg laten vinden en 'niets doen' om op het juiste moment het proces te sturen. Met aandacht voor ieder zet zij met de groep concrete stappen naar resultaat. Eline wordt bij de Alliantie graag gezien: goede begeleiding, blijvende resultaten.
David Snijders, Senior Gebiedscoördinator bij de Alliantie
TerzijdeTerzake dat is voor mij Eline: messcherpe vragen, heldere kijk op zaken, direct zonder dwingend te zijn. To the point (terzake) en altijd met de menselijke maat voor ogen, oplossingsgericht zonder de oplossing aan te dragen, maar door het je zelf te laten zien en voelen. De medewerker centraal, de ondernemer/het management ondersteunend.
Rob van Dijk, directeur/eigenaar Print2Pack

Perspectief van de organisatie

Het oog van TerzijdeTerzake richt zich in alle situaties op het perspectief van de organisatie. Wij geven terzake aandacht aan de organisatiedynamiek; de betekenisvolle interactie tussen individu, team en organisatie. En richten ons op de ontwikkeling van het zelfsturend en lerend vermogen. Vanuit de overtuiging dat individuele patronen onderdeel uitmaken van organisatie-patronen. De organisatie als systeem creëert zijn eigen meerwaarde en effectieve en minder effectieve patronen. Het is ons werk om effectieve patronen te versterken en niet effectieve patronen te doorbreken. De organisatiecoach zet daarbij zichzelf in als instrument: luistert en benoemt patronen in de organisatie en slaat de brug naar het hier en nu in de leersituatie, door letterlijk stil te staan bij de huidige realiteit.

Scherp en alert

Door de kennis van processen in organisaties, vraagt de organisatiecoach scherp door wat nodig is om beoogde resultaten te maximaliseren. De organisatiecoach maakt medewerkers, teams, afdelingen en de leiding van de organisatie alert op hun aanwezige mogelijkheden. Met eigen regie en het nemen van verantwoordelijkheid, kunnen de vertegenwoordigers van de organisatie bijdragen aan gestelde doelen en beoogde resultaten.

Wie? Jij!

Wie die vertegenwoordigers van de organisatie zijn? De organisatie dat ben jij! Succes en resultaat genereer je door als individu of team daar verder te gaan, waar je eigenlijk geneigd bent te stoppen. Om vanuit jezelf en als team het lef te hebben om voorbeeld te zijn in de gewenste verandering.

Aan de slag!

En er is nog zoveel meer over te zeggen. Organisatiecoaching kenmerkt zich echter ook door het 'te doen' en het praten erover achter te laten. Wij gaan graag aan de slag!

* bron: Organisatiecoaching in de praktijk, Leren verlangen naar de zee. Onder redactie van Fer van den Boomen en Jos van Jaarsveld.